Türkiye Suriye'deki silahlarını çıkartmalı

Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Ez Zabi, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi uluslararası teröre destek vermekle suçladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TAHRAN - Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Ez Zabi, "Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin artık Suriye'nin içişlerine karışmaktan vazgeçip, kendi sınırlarını kontrol etmeleri ve Suriye'deki silahlarını da bu ülkeden çıkartmaları gerekiyor" dedi. Ez Zabi Kurban Bayramı'nda ateşkes sinyali verdi. 
 
İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre Ez Zabi, "El Alem" haber kanalına verdiği röportajda, Ankara, Doha ve Riyad'ın uluslararası teröre destek olmaktan kaçınmaları gerektiğini ileri sürerek, "Suriye BM Teşkilatı tarafından gelen Temsilciyle iyi bir teamül içerisindeydi ve barış planı üzerine kendi Silahlı Kuvvetlerini kentlerden geri çekti. Fakat bu girişim bu ülkedeki silahlı örgütler ve aşırı El Kaide unsurlarının eskisinden daha fazla şiddeti kışkırtmalarına yol açtı" diye konuştu. 
 
Ateşkes fırsata dönüştürülmesin 
Suriyeli Bakan, BM Suriye Özel Temsilcisi Ahzar İbrahimi'nin gelecek Kurban Bayramı münasebetiyle ateşkes kurulması önerisini olumlu bir girişim olarak değerlendirirken, "Fakat bu barış çabalarının terör örgütlerinin güç tazelemeleri ve komşu kimi ülkelerin de bu terör gruplarına destek vermeleri yolunda bir fırsata dönüştürülmesinin önlenmesi gerekiyor" dedi.