Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu büyüyor

Milano Başkonsolosu Sekizkök, Milano Başkonsolosluğunun daha geniş ve müstakil bir hizmet binasına geçiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu, uzun süredir kiracı olarak bulunduğu hizmet binasından daha geniş ve müstakil bir hizmet binasına geçiyor. 

Türkiye'nin 1938 yılından bu yana hizmet veren Milano Başkonsolosluğu, kentteki müstakil hizmet binasına kavuşuyor. 

Başkonsolosluktan yapılan açıklamada, kiracı olarak bulundukları şu anki yerin vatandaşların ihtiyacını ve beklentilerini karşılamaktan uzak olması sebebiyle uzun süredir yeni bir mekan arayışında olunduğu belirtilerek, "Bu bağlamda, Via Canova 36-40 adresinde, yaklaşık 2000 metrekare büyüklüğündeki müstakil bina, başkonsolosluk binası olarak kullanılmak üzere Hükümetimiz tarafından, 30 Aralık 2013 tarihinde satın alınmıştır" ifadesi kullanıldı. 

Yeni başkonsolosluk hizmet binasının, Milano'nun merkezi ve prestijli muhitlerinden birinde olduğu ve kentin ana ulaşım arterlerinin buluştuğu Cadorna istasyonuna yakın olmasından ötürü de vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağı kaydedildi. 

Başkonsolosluk açıklamasında, yeni binanın hizmete açılması için gerekli tadilata vakit kaybetmeden başlanacağı belirtilerek, bu çalışmalar bitene kadar Milano Başkonsolosluğunun mevcut adresinde hizmet vermeye devam edeceği duyuruldu. 

Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, yeni yıla güzel bir haberle başladıklarını söyleyerek, "Vatandaşlarımıza çok daha iyi hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir