Türkler de gözaltında

Keskin nişancıların kalabalığa ateş açtığı Libya'da ölenlerin sayısı 100'ü aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Libya'da Kaddafi yönetimine karşı gösterilerin merkezi olan ülkenin doğusundaki, ikinci büyük kenti Bingazi'de protestolar devam ediyor. Gösteriler sırasında keskin nişancıların kalabalığa ateş açtığı Libya'da ölenlerin sayısı ise 104'e ulaşmış durumda.

Bingazi'deki gösteriler sırasında keskin nişancıların kalabalığa ateş açtığı Libya'da, ülke istikrarını bozmayı hedefleyen bir "şebeke" üyesi onlarca Arap kökenlinin tutuklandığı bildirildi. Tutuklanan kişiler arasında Türk uyruklu kişi veya kişilerin de bulunduğu iddia edildi.

Libya haber ajansı Jana'nın "güvenilir" kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Libyalı yetkililer, "ülkenin çeşitli kentlerinde" tutuklanan bu kişilerin "yabancı kökenli bir şebekenin üyesi oldukları ve Libya'nın istikrarını bozmak, Libyalıların güvenliğine ve ulusal birliğe zarar vermek için eğitildiklerini" söyledi.

Ajans, soruşturmaya yakın kaynaklara göre, "Libyalı güvenlik organlarının, tutuklanan bu kişilerin Tunus, Mısır, Sudan, Filistin ve Suriye ile Türk uyruklu olduklarını ortaya

koyduğunu" ileri sürdü.

Ajansın haberinde, bu kişilerin "yağmalama, hastaneler, bankalar, mahkeme binaları, cezaevleri, karakollar ile diğer kamu binalarıyla özel mülklerin kundaklanması gibi sabotaj eylemlerini kışkırtmakla görevli oldukları" kaydedildi.

Keskin nişancılar onlarca kişiyi öldürdü

Libya'da Muammer Kaddafi yönetimi karşıtı gösterilerin merkezi olan Bingazi'de keskin nişancıların kalabalığa açtığı ateşle onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Reuters'ın haberine göre, bir görgü tanığı, kurbanların hastaneye götürülmesine yardımcı olduğunu belirterek, "Onlarca kişi öldü. 15 değil, onlarca kişi. Tam bir katliamın ortasındayız" dedi. AP ajansı, adının açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisine dayanarak verdiği haberinde, Bingazi'de dün yaşamını yitiren 35 protestocunun toplu cenazesinden dağılan kalabalığa komandoların ateş açması sonucu 15 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

"Katliama şimdi son verin"

Kanlı müdahalenin ardından harekete geçen 50 kadar Libyalı Müslüman dini lider, güvenlik güçlerinden, birer Müslüman olarak öldürmeye son vermelerini istedi.Reuters'a gönderdikleri açıklamada, bu olayın içinde yer alan ya da bir şekilde ona destek veren her bir Müslüman'a masum insanları öldürmenin Allah ve Hz. Muhammed tarafından yasaklandığını hatırlaması çağrısında bulunan dini liderler, "Erkek ve kız kardeşlerinizi öldürmeyin. Katliama şimdi son verin" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir