UAEK Teknik Yardım Komitesi, Viyana'da başladı

Toplantıda, az gelişmiş ve gelişme yolundaki ülkelere UAEK'nın 2009-2011 yılları arasında yapacağı teknik yardım miktarı belirlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Teknik Yardım Komitesi toplantısı kurumun Viyana'daki merkezinde başladı.

Basına kapalı yapılan toplantıya aralarında Türkiye'nin de bulunduğu UAEK yönetim kurulu üyesi 35 ülkenin temsilcileri katılıyor. Toplantıda, az gelişmiş ve gelişme yolundaki ülkelere UAEK'nın 2009-2011 yılları arasında yapacağı teknik yardım miktarının belirlenerek, yönetim kurulunun onayına sunulması bekleniyor. Nükleer programları tartışmalara neden olan İran ve Suriye'nin de UAEK'dan "hassas bazı projeler için teknik yardım talebinde bulunduğunu" belirten diplomatik kaynaklar, ABD başta olmak üzere batılı bazı ülkelerin bu yardımı engellemeye çalıştıklarını bildirdiler.

UAEK Teknik Yardım Komitesi toplantısında az gelişmiş ve gelişme yolundaki üye ülkeler için belirlenecek yardımın 27 Kasım'da toplanacak olan yönetim kurulunun onayına sunulacağı belirtildi.