Üç uluslararası kurum ortak proje geliştirdi

Orta Asya işletmelerinin küresel pazarlara erişmesini desteklemek hedefiyle başlanan eğitim programı kapsamında KOBİ’lere ticari istihbarat eğitimi sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - İslam Kalkınma Bankası Grubuna (IsDB) bağlı Uluslararası İslam Ticaret Finans Kurumu (ITFC), BM Kalkınma Programı (UNDP) ve Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) ortak bir proje gerçekleştiriyor. Orta Asya işletmelerinin küresel pazarlara erişmesini desteklemek hedefiyle başlanan eğitim programı kapsamında KOBİ’lere ticari istihbarat eğitimi sağlanacak.

Basın toplantısında konuşan ITCF Genel Müdürü Hani Salem Sonbol, “KOBİ’ler, ekonominin belkemiğini oluşturuyor, ortaklarımızla bugün ticareti güven ortamına alma gayesindeyiz” dedi. KOBİ’lerin ticaret potansiyellerini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Sonbol, sözlerine şöyle devam etti: “Orta Asya Bölgesel Ticari İstihbarat Programı, bu bölgeye ulaşmak ve KOBİ’lerin ticaret kapasitelerini ulaştıracakları köprüler kurmayı hedefliyoruz.”

ITC Pazar Geliştirme Bölümü Direktörü Aichatou Pouye ise “Bu eğitim programıyla Orta Asya’dan katılımcıların ihracat potansiyellerini artırmak için çalışacağız. Özel sektörün yaygınlaşması ve bu bölgede ticaretle ülkelerin sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için destek olacağız" dedi.