Ukrayna'da çatışmalar sürüyor

Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 40 ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 40 ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi.

Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, ayrılıkçıların taraflar arasında ilan edilen ateşkese rağmen Ukrayna askerlerinin bulunduğu noktalara silahlı saldırı düzenlemeye devam ettiği belirtildi. 

Açıklamada son 24 saat içinde Luhansk'taki Makarovo kasabası ile Donetsk'e bağlı 24 yerleşim biriminde saldırı düzenleyen ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında çatışma çıktığı vurgulandı.

Çatışmalarda yaklaşık 40 ayrılıkçının öldürüldüğü ve ayrılıkçılara ait bazı ağır silahların da imha edildiği belirtildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Ukrayna Temsilciliği, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada ülkenin doğusundaki silahlı çatışmalarda, 16 Eylül itibarıyla toplam 3 bin 219 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 bin 198 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Ateşkese rağmen silahlı saldırıların devam ettiği bölgede taraflar, birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir