Ukrayna'da kalıcı ateşkes bilmecesi

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Rusya'nın, Ukrayna'da yaşananların tarafı olmadığı için doğu bölgesinde kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya varamayacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın, Ukrayna'da yaşananların tarafı olmadığı için doğu bölgesinde kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya varamayacağını söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Peskov,  Ukrayna Devlet Başkanlığının,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun bugünkü telefon görüşmesinde, Donetsk ve Lugansk'ta kalıcı ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya vardığı yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Peskov, "Putin ve Poroşenko, Ukrayna'nın doğusunda taraflar arasında ateşkesin sağlanmasına katkı sağlayabilecek adımları görüştü. Ancak Rusya, krizin bir tarafı olmadığı için fiziki olarak ateşkes konusunda anlaşmaya varamaz" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna açıklamayı değiştirdi

Bu arada, Ukrayna Devlet Başkanlığının internet  sitesindeki açıklama da değiştirildi.

Poroşenko ile Putin'in Ukrayna'nın doğusunda sürekli ateşkes için anlaştığı bildirilen açıklamanın yerine, ateşkes anlaşmasının yapılmadığı, barışın sağlanmasına ilişkin bir anlaşmaya varıldığı belirtilen metin konuldu.

Metinde, Putin ile Poroşenko'nun "Barışa katkı sağlayacak karşılıklı adımlar atılması" konusunda anlaştığı vurgulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir