Ünlü aktörün oğlu tahliye edildi

Çin'de, uyuşturucu bulundurmaktan 6 ay hapis cezasına çarptırılan sinema oyuncusu Jackie Chan'in oğlu Jaycee Chan tahliye edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'de, uyuşturucu bulundurmaktan mahkum olan sinema oyuncusu Jackie Chan'in oğlu Jaycee Chan'in, cezasını tamamladığı cezaevinden tahliye edildiği bildirildi. 

Şinhua ajansının haberinde, evinde 100 gramdan fazla uyuşturucu marihuana bulundurmak suçundan geçen yıl 14 Ağustos'ta tutuklanan ve yapılan testlerde uyuşturucu kullandığı tespit edilen Jaycee Chan'in 6 aylık hapis cezasını tamamladığı ve tahliye edildiği belirtildi. 

Başkent Pekin'deki Dongçıng Bölgesi Halk Mahkemesi'nde halka açık yapılan duruşmada, uyuşturucu bulundurmak ve yer temin etmek suçundan Jaycee Chan'e 6 ay hapis cezasının yanı sıra 2 bin yüen (yaklaşık 326 dolar) para cezası verilmişti. 

Jaycee Chan'in, duruşmada 2012 ve 2014 yılları arasında evinde başka kişilere 4 kez uyuşturucu temin ettiğini ifade ederek, suçunu itiraf ettiği açıklanmıştı. Kanuna aykırı hareket ettiği için cezayı hak ettiğini ve böyle bir hatayı tekrarlamayacağını kaydeden Jaycee Chan, halktan kendisini affetmesini umduğunu dile getirmişti. 

Diğer yandan olayın ardından Jaycee'nin babası aktör Jackie Chan, Çin'in "Twitter"ı olarak bilinen Sina Weibo sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, tanınan biri olarak utanç duyduğunu, bir baba olarak ise kalbinin kırıldığını belirtmişti. Çin'de uyuşturucu karşıtı kampanyanın en büyük destekçilerinden biri olarak tanınan Chan, "Umarım gençler, Jaycee'nin hatasından ders alır ve uyuşturucudan uzak durur" ifadesini kullanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir