Varoufakis: ECB'ye güveniyoruz

ECB Başkanı Draghi ile görüşmesini verimli olarak niteleyen Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis," ECB'nin Yunanistan'a sağlayacağı desteğe güvenebiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, uluslararası kreditörlerle borç görüşmelerinin kısa süre içinde sonuçlanabileceğini ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) desteğine güvenebileceklerini söyledi.

Franfurt'ta ECB Başkanı Mario Draghi ile görüşmesinin ardından Reuters'a konuşan Varoufakis , "ECB Yunanistan'ın da merkez bankası. ECB euro bölgesindeki üye ülkelerin desteklenmesi için ne gerekiyorsa yapacaktır" dedi.

Varoufakis, Yunanistan'da iktidara gelen ve beş yıldır devam eden kemer sıkma tedbirlerinin sona ereceği sözü veren hükümetin borçlar konusunda yapılacak yeni anlaşma için destek toplama çabaları kapsamında Avrupalı üst düzey yetkililerle görüşüyor.

"ECB ve IMF ile kısa sürede anlaşabiliriz"
              
Varoufakis, "Avrupalı ortaklarımız, ECB ve IMF ile yaptığımız görüşmeleri kısa süre içinde sonuca ulaştırabilmek konusunda hiçbir kuşkum yok" dedi. Varoufakis Draghi ile görüşmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada görüşmenin çok verimli olduğunu söylemişti, ancak ECB görüşmelere ilişkin bir yorum yapmadı.
              
Yunanistan'ın durumuyla ilgili bilgisi bulunan bir kaynak ise, "Köprü niteliğinde bir program üzerinde düşünüyoruz. Siyasi nedenlerle bunu "program" yerine anlaşma şeklinde adlandırabiliriz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir