Vatikan aracında uyuşturucu bulundu

Vatikan'a ait diplomatik bir araçtan 4 kilogram kokain çıktı. Aracın 91 yaşında bir kardinale ait olduğu ve 1 hafta önce servise verildiği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LYON - Fransa'da Vatikan'a ait diplomatik bir araçta uyuşturucu ele geçirildi. 

Fransız Le Figaro gazetesi, yargı kaynaklarından edindiği bilgiye dayanarak, ülkenin doğusunda yer alan İtalya sınırındaki Haute-Savoie bölgesindeki gümrük yetkililerinin, Vatikan'a ait diplomatik bir araçta 4 kilogram kokain yakaladığını duyurdu. 

Vatikan'a kayıtlı diplomatik plakalı aracın deneyimli kütüphaneci Arjantinli 91 yaşındaki Kardinal Jorge Maria Mejia'ya ait olduğu ve kardinalin yardımcısının geçen hafta aracı tamir ettirmek için servise verdiği belirtildi. 

Aracı teslim alan 30 ve 41 yaşlarındaki iki İtalyan'ın, diplomatik plakalı resmi otomobille İspanya'ya gittiği, 4 kilogram kokain, 200 gram esrar alarak İtalya'ya geri dönmek üzere yola çıktıkları kaydedildi. 

Dönüş yolunda Fransa'da rutin gümrük kontrolü sırasında durdurulan araçta yapılan polis aramasında, küçük boyutlarda paketlenmiş uyuşturucu maddeler ele geçirildiği ve aracın sadece şoförü olduklarını söyleyen ikilinin mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. 

Vatikan Haber Ajansı ise "diplomatik bir aracın polis tarafından durdulduğunu doğrularken, ikilinin Vatikan'la ya da Katolik kilisesiyle en ufak bir bağlantısının olmadığını" duyurdu.