Vekilleri süpürgeyle uğurladılar

Boyko Borisov hükümetinin 20 Şubat'ta istifa ettiği Bulgaristan'da feshedilecek meclisin 240 milletvekili halk tarafından süpürgelerle uğurlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SOFYA Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta yapılacak erken seçimi hazırlayacak, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in kurduğu geçici kabinenin bugün açıklanması beklenirken, protestocular parlamento binası önünde toplandı.
 
Ellerinde el süpürgesi, tuvalet kağıdı ve büyük boy çocuk bezi ile gösteri yapan protestocular, tüm siyasi partiler aleyhinde slogan attı. 
 
Milletvekillere hitaben, "Çöplükler, süpürülüp gidin", "Pislikler" ve "Atıklar" sloganları atan vatandaşlar, parlamentoda bugün bulunan hiçbir milletvekilinin yüzünü bir daha görmek istemediklerini bir kez daha ifade ettiler.
 
Tekerlekli sandalyesiyle gelip protestoya katılan yaşlı bir gösterici, AA'ya yaptığı açıklamada, "Solcu Başbakan Jan Videnov hükümetini de sokak baskısıyla düşürürken 1997 yılında buradaydım. Bugün de buradayım, ancak ülkenin geleceği konusunda artık hiçbir umudum kalmadı" dedi.
Polisin parlamento binasının çevresinde aldığı sıkı güvenlik önlemleri sayesinde protesto olaysız geçti. Bu arada Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in bugün saat 16.00'da yeni başbakanı ve kabineyi açıklaması bekleniyor. Plevneliev, 12 Mayıs'ta yapılacağı bildirilen seçimin tarihini de resmen açıklayacak.