Venezuela, Amerikan Devletleri Örgütünden ayrılıyor

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin Amerikan Devletleri Örgütünden derhal çekilmesi için talimat verdi. Maduro bu kararın nedenini ise 'Venezuela'ya karşı uygulanan müdahaleci plan' olarak gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin Amerikan Devletleri Örgütünden (OAS) derhal çekilmesi için talimat verdiğini açıkladı.

Maduro, Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez'in de işaret ettiği OAS üyeliğinden çekilme konusunda sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

"Emperyalist müdahaleciliği" boşa çıkarmak için büyük bir adım attığını belirten Maduro, "Devlet Başkanı olarak, anayasanın bana tanıdığı özel yetkilerimi kullanarak Venezuela'nın Amerikan Devletleri Örgütünden derhal çekilmesi talimatını verdim." ifadesini kullandı.

Maduro, "Venezuela'ya karşı uygulanan müdahaleci planın" boşa çıkarılması için dünya ve Amerika halklarından anlayış ve dayanışma beklediğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Rodruiguez açıklamıştı

Venezuela Dışişleri Bakanı Rodriguez de devlet televizyonuna konuyla ilgili açıklama yapmış ve Maduro'nun, bölge ülkeleri dışişleri bakanlarının Venezuela'daki siyasi krizi görüşmek üzere Caracas yönetiminin desteği olmadan bir araya gelmesi durumunda ülkesinin OAS'tan ayrılması için çalışmalara başlanması talimatı verdiğini aktarmıştı.