Venezuela'nın en eski gazetesi artık basılmayacak

110 yıllık "El Impulso", ekonomik kriz nedeniyle gazeteyi basacak kağıt bulamadığı için basımını durduruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CARACAS - Venezuela'da 110 yıldır çıkan ülkenin en eski gazetesi El Impulso, ülkeyi etkileyen ekonomik krizde gazeteyi basacak kağıt bulunamadığı için artık basılmayacak. 

Günlük basılan El Impulso'nun internet sitesinde dün yayımlanan editör yazısında, basımı devam ettirecek kağıt bulamaması ve reklam alamaması nedeniyle gazetenin 15 Eylül'den itibaren basımı durduracağı açıklandı. 

El Impulso'nun muhabirlerinden Juan Carlos Salas, 110 yıllık gazetenin ülkenin tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, problemin siyasi olduğu yorumunu yaptı. Ülkedeki ekonomik krizden herkesin etkilendiğini söyleyen Salas, Venezuela hükümetine karşı eleştirel tutumu olan kurum ve şirketlerin krizden daha fazla etkilendiğini öne sürdü. 

El Impulso, ocak ayında gazete basımında karşılaştığı problemleri anlatan "Bizi Susturmak İstiyorlar" başlıklı bir başyazı yayımlamış, yeterli gazete kağıdı bulamadıkları için gazetedeki bazı kısımları çıkarmak zorunda kaldıklarını duyurmuştu. 

Hükümetin döviz kontrolü üzerindeki sıkı politikaları, ülkedeki şirketlerin ABD doları bulmakta zorlanmasına yol açıyor. Bu da temel ihtiyaç maddelerine ulaşımı geciktiriyor. 

Geçen aylarda bazı gazeteler sayfa sayısını azaltırken, gazetecilik izleme örgütü Public Space'e göre en az 9 Venezuela gazetesi basımını durdurdu. 

Ülkedeki medya kuruluşlarının çoğunun devlet şirketleri ya da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yakın şirketler tarafından satın alınması uluslararası toplum tarafında basın özgürlüğü açısından endişeyle karşılanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir