Venezuela'da ABD'ye karşı tatbikat

Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, ABD Başkanı Trump'ın askeri müdahale tehdidi üzerine, sivillerin ve askerlerin ortak katılımıyla tatbikat düzenlenmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın askeri müdahale tehdidi üzerine, ülkede iki günlük askeri tatbikat yapılmasını istedi.

ABD'nin ülkesinin petrol kaynaklarını çalmak istediğini söyleyen Maduro, destekçilerini 26-27 Ağustos tarihlerinde askerlerin ve sivillerin katılacağı ortak bir tatbikat düzenlemeye çağırdı.

Maduro, "Herkes, milyonlarca erkek ve kadın savunma planlarına katılmalıdır; bakalım Amerikan emperyalistlerinin hoşuna gidecek mi" dedi.

Danışmanlarının Venezuela'daki durum hakkında Trump'a yanıltıcı bilgiler verdiklerini söyleyen Maduro, "Trump ile telefonla konuşmak ve ona 'Seni kandırıyorlar. Sana Venezuela hakkında her söyledikleri yalan. Seni uçuruma sürüklüyorlar' demek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Maduro'nun Trump ile görüşme isteğini geçen hafta reddeden Beyaz Saray, böyle bir görüşmenin ancak Venezuela demokrasiye döndüğünde mümkün olabileceğini söylemişti.