Vergi reformu tasarısı Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi
Temsilciler Meclisi, vergi reformu tasarısını kabul etti. Cumhuriyetçi Parti senatörlerinin hazırladığı bir başka vergi reformu tasarısının Senatoda bu ay oylanması bekleniyor. Temsilciler Meclisi ve Senatonun tasarıları arasındaki farklar nedeniyle düzenlemenin bu yıla yetişmeyeceği belirtiliyor.
ABD Temsilciler Meclisi, vergi sisteminde önemli değişiklikler öngören vergi reformu yasa tasarısını onayladı. "Vergi İndirimleri ve İstihdam Yasası" başlıklı tasarı 205'e karşı 227 oyla kabul edildi.
ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçi Parti için büyük önem taşıyan reform teklifi, ülkede kurumsal vergi oranını tek hamlede ve kalıcı olarak yüzde 35'ten yüzde 20'ye indirilmesini içeriyor.
Tasarı ayrıca, ülkede mevcut durumda 7 dilimden oluşan bireysel gelir vergisi oranlarını yüzde 12, 25, 35 ve 39,6 olmak üzere 4 dilime indirmeyi planlıyor. Ülkenin vergi kanunlarını 30 yılı aşkın süredir ilk kez değiştirmeyi hedefleyen tasarının gelecek 10 yılda ABD federal hükümetinin borcunu yaklaşık 1,4 trilyon dolar arttıracağı tahmin ediliyor.
Öte yandan, Cumhuriyetçi Parti senatörlerinin hazırladıkları vergi reformu tasarısının ABD Senatosunda bu ayın sonunda oylanması bekleniyor. Bu oylamadan olumlu sonuç çıkması durumunda, Temsilciler Meclisi ve Senatonun kendi kabul ettikleri tasarıların arasındaki farklılıkları gidermesi ve üzerinde hemfikir olunan yeni bir tasarı oluşturması gerekiyor.
Üzerinde hemfikir olunan yeni tasarının Kongrenin her iki kamarası tarafından yeniden oylanarak kabul edilmesinin ardından ise yasalaşması için Başkan Trump tarafından imzalanması bekleniyor.
Trump, vergi reformu tasarısının bu yıl bitmeden yasalaşmasını istediğini dile getirirken, uzmanlar Temsilciler Meclisi ve Senatonun kendi oluşturdukları tasarılar arasındaki farklılıklar nedeniyle bunun gelecek yıla sarkabileceğini belirtiyor.