VW, 193 bini aşkın aracını geri çağıracak

Brezilya'daki araçlar, arka tekerleklerin yeterince yağlanmamasından dolayı çağırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAO PAULO - Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Brezilya'da 193 bin 620 aracını tekerleklerinde problem olduğu gerekçesiyle geri çağıracak.

Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, problemin arka tekerleklerin yeterince yağlanmamasından kaynaklandığı belirtildi.

Bu eksikliğin araçlarda gürültüye neden olduğu kaydedilen açıklamada, bu şekilde kullanılmaya devam edilmesi durumunda tekerlekleri bloke edebileceği hatta kopabileceği yönünde kullanıcıları uyardı.

Geri çağırmaların 2009 yılı Temmuz ayından önce şirketin Brezilya'daki fabrikasında üretilen Novo Gol ve Voyage model araçları kapsadığı ifade edildi.

Şirket, geri çağırma kararının önleyici tedbir amacıyla alındığını belirtti. 

Geri çağrılan otomobiller Türkiye'de satılmıyor

Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek ve Ticari Araç'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu geri çağırma operasyonunun, Brezilya'da üretilen ve sadece Güney Amerika pazarında satışı gerçekleşen iki modeli kapsadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, geri çağrılan araçların Türkiye'de satılmadığı dile getirilerek, "Bu modellerin Türkiye ve Avrupa'da satışı gerçekleşmediği için Türkiye'deki Volkswagen kullanıcıları geri çağırmadan etkilenmeyecektir" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir