Wall Street, yeni başkanı yüzde 5 düşüşle karşıladı

Piyasalardaki kayıpları, yeni Başkan Obama da engelleyemedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - Wall Street tarihinde başkanlık seçim sonrası en sert düşüşünü bugün gerçekleştirdi. Endeksler, yeni Başkan Barack Obama'nın büyümeyi teşvik edici önlemler alma vaatlerine rağmen istihdam ve hizmetler piyasalarından gelen haberlerle kaybetti.

Borsalarda S&P 500 Endeksi dünkü yüzde 4.1'lik yükselişin ardından bugün yüzde 5.3 kayıpla 952.77 puana inerken, Dow Jones Endüstri Endeksi de yüzde 5.1'lik düşüşle 9,139.27 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi de 98.48 puan veya yüzde 5.53 düştü, 1,681.64 puandan günü tamamladı.

En çok değer kaybedenler ise yüzde 14 ile Citigroup, yüzde 11 ile Bank of America ve yüzde 10 ile demir-çelik üreticisi Nucor Corp. oldu.

Piyasalardaki gelişmeleri yorumlayan uzmanlar, 'dün yapılan seçimin problemlerin sona erdiği anlamına gelmediğine' dikkat çekerlerken, ekonomik yavaşlamanın devam ettiğine işaret ediyorlar.

ADP Employer Services'in rakamlarına göre ABD'li şirketler sadece ekim ayında 157 bin kişiyi işten çıkarırken, sene başından bu yana şirketlerin piyasa değerleri toplam 6 trilyon dolar azaldı.