Washington'da metro kazası: 6 ölü

İş çıkış saatinde gerçekleşen kaza, duran metro trenine arkadan gelen metro treninin çarpmasıyla meydana geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - ABD'nin başkenti Washington'da, Maryland eyaleti yakınında metro trenlerinin kazasında 6 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı.

Washington Belediye Başkanı Adrian Fenty ile metro işletmesinin yetkilileri, iş çıkış saatindeki kazanın, duran metro trenine arkadan gelen metro treninin çarpmasıyla meydana geldiğini belirtti.

En ölümcül kaza

Washington'un en işlek metro hattından biri olan kırmızı hatta, iki trenin çarpışması sonucu 6 kişi ölürken, Washington metrosu tarihinin en ölümcül kazasına şahit oldu.  En az 70 yaralının bulunduğu belirtilen kaza, 33 yıllık metro sisteminin en korkunç kazası olarak tarihe geçerken, şu anda 6 olan ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Ölen 6 kişiden biri, kaza geçiren trenlerden birinin kadın makinisti oldu. Bazı yerel radyo ve televizyonlarda, trenin makinistinin telefonla mesaj atmakta olduğu sırada, aynı istikamette giden diğer trene arkadan çarptığı iddia edildi. Kazanın, böyle kişisel bir dikkatsizlikten mi yoksa normal şartlarda önünde bir tren bulunduğu zaman otomatik olarak arkadaki treni yavaşlatan otomatik sistemdeki bir bozukluktan mı kaynaklandığı yönündeki spekülasyonlara karşılık metro yetkilileri, kazanın nedenlerine ilişkin incelemenin halen devam ettiğini belirtiyor. Çarpışmanın şiddetinden arkadan gelen tren, öndeki trenin en arkadaki vagonunun üstüne bindi. Washington itfaiyesi, trenin içinde sıkışanları çıkarmak için vagonları kesmek üzere ağır ekipman da kullanmak zorunda kaldı. Kaza, trafiğin en yoğun olduğu saatler olarak bilinen akşam 4:00 ile 6:00 arasında, yerel saate göre 5:00'te oldu. 70 yaralının, Washington Hastanesinde tedaviye alındığı ve durumlarının aciliyetine göre kollarına çeşitli renklerde bantlar takılarak, ağır yaralılara öncelik tanındığı belirtiliyor.