Washington'da olağanüstü hal kalkıyor

Washington Belediye Başkanı Bowser, kentteki olağanüstü halin çarşamba akşamı kaldırılacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD’nin doğusunu etkisi altına alan kar fırtınasından etkilenen başkent Washington’da Belediye Başkanı Muriel Bowser, şehirdeki olağanüstü halin yarın akşam saatlerinde kaldırılacağını bildirdi.

Bowser, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu etkili olan ve onlarca insanın ölümüne neden olan kar fırtınasının ardından kentte hayatı normale döndürme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yoğun kar yağışının ardından bir metreyi bulan karla kaplı sokakların temizlenmesi için belediyenin tüm imkanlarının kullanıldığını, orduya ait küçük bir birliğin de kendilerine destek verdiğini vurgulayan Bowser, kar nedeniyle olağanüstü halin çarşamba akşamı 18.00’de kaldırılacağını belirtti.

Bowser, “Sokaklarda hala çok kar var ve ilgilenilmesi gereken şehrin her köşesiyle mümkün olan en kısa sürede ilgilenmeye çabalıyoruz” diye konuştu. Bowser, eğitime verilen aranın yarın sona ereceğini, okulların yarına kadar hazır hale getirileceğini dile getirdi.

Öte yandan kar nedeniyle ABD Kongresi’nin yanı sıra kentteki federal kurumlar bugün de kapalı. Şehirdeki toplu ulaşım ise metro ve otobüslerle çok sınırlı ölçüde yapılabiliyor.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre 11 eyalette olağanüstü hal ilan ve yaklaşık 10 bin uçak seferinin iptal edilmesine neden olan kar fırtınası sonucu en az 35 kişi hayatını kaybetti.