WikiLeaks ordusu büyüyor

WikiLeaks'i baskı altında tutmaya çalışan devlet kurumları ve firmalara karşı kurulan 'siber-ordu'ya 31 bin kişi katıldı. Sayı giderek artıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - WikiLeaks'in siber ordusu giderek büyüyor. WikiLeaks'i baskı altında tutmaya çalışan devlet kurumları ve firmalara karşı kurulan 'siber-ordu'ya katılmak isteyenlere dağıtılan LOIC isimli ‘botnet iştirak’ yazılımını birkaç saatte 31 bin kişi indirdi.

Katılımın büyük hızla arttığı Anonymous ordusu, ilk saldırıyı Amazon.com’a yapacaklarını duyurdu.

Ancak Amazon altyapısının çok büyük ve güçlü olması saldırı için caydırıcı oldu.

Hackerlar, 'henüz o kadar gücümüz yok' diyerek 'şimdilik' Amazon'dan vazgeçtiklerini, onun yerine bir süre PayPal'a saldırmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Siber orduya katılımın inanılmaz hızla arttığı ve yazılımı indirenlerin bir kaç haftada 200 bini bulabileceği iddia ediliyor.

"Sorumluların adalet önüne çıkarılacağını umuyorum"

ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Wikileaks'in ABD'nin gizli bilgilerini ifşa etmesinin sorumlularının adalet önüne çıkarılacağı umudunda olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin siber güvenlik ve ilgili diğer alanlardaki yetkilileriyle görüşen Holder, daha sonra yaptığı açıklamada, bugünkü toplantıya katılanların Wikileaks ile ilgili gayrıresmi müzakereler yaptıklarını, görüşmede, gizli bilgilerin açıklanmasının yarattığı kaygıların dile getirildiğini belirtti.

Görüşmelere katılan ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano da açıklamasında, ABD ve AB'nin, hayati düzeyde öneme sahip siber ağların saldırılara karşı korunması konusunda işbirliği yaptığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir