WikiLeaks'ten yeni belgeler

ABD merkezli özel istihbarat-analiz şirketi Stratfor'un 5 milyondan fazla elektronik postasını yayınlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LONDRA - WikiLeaks internet sitesi, ABD merkezli özel istihbarat-analiz şirketi Stratfor'un 5 milyondan fazla elektronik postasını bugünden itibaren yayımlıyor.
WikiLeaks'den yapılan açıklamada, Temmuz 2004-Aralık 2011 dönemini kapsayan yazışmaların, Stratfor tarafından kullanılan "bilgi ağları, yolsuzluk, kara para aklama teknikleri ve psikolojik yöntemleri" ortaya koyacağı belirtildi.
Açıklamada, belgelerin özel bir istihbarat şirketinin nasıl çalıştığı, özel ve resmi müşterileri için bireyleri nasıl "hedef aldığı"nı gösterdiği vurgulandı.
WikiLeaks'in iddiasına göre, Stratfor ile gizli ilişkiler sürdüren kurumlar arasında, Hindistan'daki mağdurlarının tazminat talebiyle uğraşan Amerikan şirketi Dow Chemical Co. ve Amerikalı Lockheed Martin gibi büyük şirketler, ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı, ABD Deniz Piyadeleri ve Savunma İstihbarat Kurumu gibi resmi kuruluşlar yer alıyor.
Hindistan'daki Bhopal'de, 1984'te, bir kimyasal tesisteki sızıntı yüzünden 15 bin kişi hayatını kaybetmişti. O zaman fabrikayı işleten Union Carbide şirketini Dow Chemical Co. 2000 yılında satın almıştı.
Bu konularda ilginizi çekebilir