Wimbledon'da şampiyon Nadal

24 yaşındaki İspanyol raket Rafael Nadal, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda şampiyon oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WIMBLEDON - Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal, finalde 12 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych'i 3-0 yenerek şampiyon oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan karşılaşmada, 2008 yılında Wimbledon'ı kazanan ve 2 kez de turnuvada final oynayan 24 yaşındaki İspanyol raket Rafael Nadal, çeyrek finalde Roger Federer'i, yarı finalde de Novak Djokovic'i eleyerek dikkatleri üzerine çeken ve kariyerinde ilk kez bir "Grand Slam"de finale çıkan 25 yaşındaki Çek Berdych ile Merkez Kort'ta karşı karşıya geldi.

7'si "Grand Slam"lerde olmak üzere kariyerinde 40 şampiyonluğu bulunan Nadal ile kariyerinde 5 şampiyonluğu bulunan Berdych bugüne kadar 10 kez karşılaşırken İspanyol tenisçi bu maçların 7'sinde korttan galibiyetle ayrıldı.

İki raketin 2007 yılında, Wimbledon'da yaptığı çeyrek final mücadelesini Rafael Nadal, 7-6, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-0 kazanmıştı. 6 kez katıldığı bu turnuvada en fazla çeyrek finale yükselen Çek tenisçinin son 6 maçta Nadal'a karşı galibiyeti bulunmuyor.

Wimbledon'da 2006 ve 2007 yıllarında üst üste final oynadıktan sonra 2008 yılında kupayı kaldırmayı başaran Nadal, 2'nci kez aynı başarıyı elde etmek istediği final maçının 1'inci setinde, Berdych'in servis kullandığı ilk oyunu puan alamadan kaybederken, 2'nci oyunda rakibine aynı şekilde karşılık verdi.

3-3 eşitlikle devam eden mücadelenin 7'nci oyununda Nadal, Çek tenisçiye sadece 15 puan verdi ve rakibinin servisini kırarak 4-3 öne geçti. Servis kullandığı bir sonraki oyunu da Berdych'e puan vermeden alan İspanyol raket, durumu 5-3 yaptı. Son oyunda iki kez fileye takılan, iki kez de topu auta atan Berdych'in servisini bir kez daha kıran Nadal, 34 dakika süren seti, 6-3 kazanmasını bildi.

27nci sete iyi başlayan ancak Nadal karşısında yakaladığı servis kırma şanslarını değerlendiremeyen Berdych, ilk oyunu kaybetti. Maça tutunmaya çalışan Berdych karşısında 12'nci oyuna kadar servis kırma şansı yakalayamayan Nadal, 6-5 önde olduğu bu oyunda rakibine puan vermeden servisini kırdı ve 54 dakika süren ikinci seti 7-5 kazandı.

3'üncü setin 3'üncü oyununda servis kırma fırsatı elde eden Berdych'e, Nadal yine izin vermedi. 10'uncu oyuna kadar iki raket de kendi servis oyunlarını kazanmayı bildi. 107uncu ve son oyunda, 5-4 üstünlüğü bulunan Nadal 30-0 öne geçti. Berdych, üst üste kazandığı sayılarla durumu 40-30 lehine çevirse de İspanyol tenisçi önce eşitliği yakaladı ardından da oyunu alarak seti 6-4 kazandı.

Tomas Berdych'i 3-0 yenen Rafael Nadal, Wimbledon'daki 2'nci şampiyonluğunu elde etti.

"Kazanmak hayalden de öte bir şey"

Şampiyon Rafael Nadal, kupa töreninde yaptığı açıklamada, rakibi Tomas Berdych'i kutladığını belirterek, "Wimbledon'da kazanmak benim için hayalden de öte bir şey" dedi.

Geçen yıl Wimbledon'da şampiyonluğu kaçırdığının hatırlatılması üzerine Nadal, "Kariyerimdeki en zor anlardan biri. Ancak bu yıl kazanmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Nadal, yarı finalde İngiliz Andy Murray ile oynarken seyircilerin kendisine büyük saygı gösterdiğini söyleyerek teşekkür etti.

Tek erkeklerde şampiyonluğa ulaşan Rafael Nadal, 1 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu.  Bu yıl alınan kararla tek bayanlarda ve tek erkeklerde şampiyona verilen para miktarı 1 milyon sterline çıkarılmıştı. Finalist Berdych ise 500 bin sterlin para ödülü kazandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir