Yabancılar Türkiye'de tescil yarışına girdi

Son yıllarda yapılan marka başvurularıyla Avrupa'nın ilk sıralarında yer alan Türkiye'ye yabancıların ilgisi artmaya devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE) verilerine göre, yurt dışından Türkiye'ye yapılan başvurular sonucunda tescillenen marka sayısı 2012'de 12,3 bin iken, bu rakam 2013'te yüzde 20 oranında artarak 14,8 bine ulaştı. 

Sınai mülkiyet alanında son dönemde önemli atılım gerçekleştiren ülkelerin başında yer alan Türkiye'de, markalarını koruma altına almak isteyen yerli ve yabancı çok sayıda kişi ve şirket TPE'nin kapısını çalıyor.

TPE'nin verilerinden derlenen bilgilere göre, Enstitü geçen yılın tamamında 83 bin 275 markanın tescilini yaparken, bunların 68 bin 442'sini Türkiye'den, 14 bin 833'ünü ise yurt dışından yapılan başvurular oluşturdu.

Marka tescillerinin TPE'ye başvuran ülkelere göre dağılımına bakıldığında ise ilk sırada Almanya yer aldı.

TPE, söz konusu dönemde Almanya'nın 2 bin 635 markasını tescil ederken, bu ülkeyi sırasıyla ABD, İsviçre, Fransa ve İtalya takip etti. Geçen yılın tamamında ABD'nin 2 bin 589, İsviçre'nin bin 237, Fransa'nın bin 133, İtalya'nın ise 987 marka başvurusu tescille sonuçlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir