Yakıt deposundaki yangın 3 gündür söndürülemiyor!

Ukrayna'daki yakıt deposunda pazartesi günü başlayan ve dört kişinin ölümüne yol açan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki yakıt deposunda pazartesi günü başlayan ve dört kişinin ölümüne yol açan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, depoda 14 bin ton civarında petrol ürünü bulunduğunu açıkladı.

Vasilkiv kasabasında özel bir şirkete ait depodaki yangın söndürme çalışmaları gece boyunca da sürdü. Depoda bulunan tanklardan birinde bu sabah patlama meydana geldi. Yetkililer, patlamada ölen veya yaralananların olmadığını duyurdu.

4 tank kül oldu

Depodaki yakıt dolu tankların büyük bir kısmından hala alevler yükseliyor. Tesisteki dört tankın ise tamamen yanarak yok olduğu bildirildi. 

İtfaiye ekipleri, alevlerin yakındaki diğer yakıt deposuna sıçramasını önlemek için buradaki tanklarda soğutma çalışmaları yürütüyor. 

İçişleri Bakanı Arsen Avakov, alevlerin yayılmasını durdurup tanklardaki yakıtların tamamının yanmasını bekleyeceklerini belirtti.

Başkentte kirlilik arttı

Yangın sebebiyle başkent Kiev'de hava kirliliği belirgin ölçüde arttı. Bunun üzerine Kiev Belediyesi Başkanı Vitaliy Kliçko, kentin caddelerinin gece gündüz yıkanması talimatı verdi. Kliçko, ayrıca alerji, solunum yolu ve kalp hastalığı bulunan vatandaşların açık havada fazla kalmamasını önerdi.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Mikola Çiçetkin ise yangını söndürmeye çalışırken yanarak hayatını kaybeden üç itfaiyecinin cesedine kimlik tespiti için tıbbi inceleme yapılacağını açıkladı. 

Güvenlik nedeniyle alevlerin yükseldiği petrol deposu yakınındaki köyler tahliye edildi. Depoya yakın mesafede bulunan askeri birlikteki mühimmat güvenli bir bölgeye nakledildi. Birlikteki askeri araç ve teçhizat da olası tehlike anında başka yerlere götürülmek üzere hazır bekletiliyor.

Alevleri söndürme çalışmalarında çevre şehirlerden de çağrılan 300'e yakın itfaiyeci ile 40'tan fazla itfaiye aracının yanı sıra milli muhafız birliği de görev alıyor. 

Ukrayna makamları, yakıt deposunda meydana gelen patlama sonucunda dün dört kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir