Yakup Kılıç çeyrek finalde

Boksta, 57 kiloda mücadele eden Kılıç Japon rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Pekin'de düzenlenen 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, rignde kalan tek Türk boksör olan 57 kiloda Yakup Kılıç, 2. turda Japon Sotoshi Shimizu'yu sayıyla yenerek çeyrek finale yükseldi.

İşçiler Spor Salonu'ndaki oyunların boks müsabakalarının 7. gününde, ilk turu maç yapmadan geçen Yakup Kılıç, 2. turda Japon rakibi karşısında ilk raundu 3-3'lük eşitlikle tamamladıktan sonra, 2. raundda maça ağırlığını koydu ve 8-4 öne geçti. 3. raundu 10-6 önde tamamlayan Kılıç, bu üstünlüğünü son raundda da sürdürdü ve müsabakadan 12-9 sayıyla galip ayrılarak tur atladı. Kılıç, çeyrek finalde 18 Ağustos Pazartesi günü TSİ 15.00'de Cezayirli rakibi Abdülkadir Chadi ile karşılaşacak. Kılıç, bu müsabakayı da kazanması durumunda bronz madalyayı garantileyecek.

Atletizmde Merve Aydın elendi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda merakla beklenen atletizm yarışmaları başladı. "Kuş Yuvası" olarak adlandırılan Ulusal Stat'ta başlayan oyunların atletizm müsabakalarında Türk sporcuların piste ilk olarak çıkan Merve Aydın, bayanlar 800 metre seçmelerinde yarıştı. 3. seride yarışan Merve Aydın, 2.04.75'lik derecesiyle serisinde 4., toplamda da 42 sporcu içinde 35. sırayı aldı. Bu dalın seçmelerindeki en iyi dereceyi, 1.58.91 ile Mozambikli 36 yaşındaki Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Maria Mutola yaptı. Bu, aynı zamanda Mozambikli sporcunun sezondaki en iyi derecesi oldu.

Türk sporcu Aydın'ın bu kategorideki en iyi derecesi ise 2.00.33 idi.

Çekiçte Eşref Apak elemeleri geçemedi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde erkekler çekiç atmada Eşref Apak, 74.45 metrelik derecesiyle finale kalma başarısı gösteremedi. "Kuş Yuvası" olarak adlandırılan Ulusal Stat'taki oyunların atletizm müsabakalarının ilk gününde yapılan ve 33 sporcunun katıldığı erkekler çekiç atma elemelerinde Eşref Apak, 1. ve 3. haklarında geçersiz atış yaptı. Apak, 2. hakkında elde ettiği 74.45 metrelik derecesiyle 33 sporcu içinde 16. olarak final hakkını elde edemedi. Bu dalın seçmelerinde en iyi dereceyi, 80.07 metrelik atışıyla Macar Krisztian Pars yaptı. 81.45 metreyle Türkiye rekorunu elinde bulunduran Apak, haziran ayında İzmir'deki yarışmalarda çekici 80.36 metreye atmayı başarmıştı. Atina-2004'ün bronz madalyalı atleti Apak, oyunlardan 40 gün önce, 4 yıldır çalıştığı antrenöründen ayrılarak, kendisini yetiştiren Artun Talay ile yeniden çalışmaya başlamıştı.