Yemen yolcu uçağı 153 yolcusu ile düştü

Yemen hava yolu şirketi Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağının enkazından bir kişi kurtarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MORONİ - Yemen hava yollarına ait yolcu uçağı Komor Adaları açıklarına düştü. Uçaktaki 153 kişiden bazılarının cesetlerine ulaşılırken bir kişi kurtarıldı.

Komor Adaları'ndaki Afrika ve Madagaskar Havacılık Güvenliği ve Seyrüsefer Kurumu (ASECNA) yetkilisi İbrahim Kasım, arama uçaklarının, Komor Adaları açıklarında enkazın yerini belirlediğini kaydetti.

Yemen Sivil Havacılık yetkilisi Muhammed Abdülkadir ise Komor Adalarının başkenti Moroni'nin yaklaşık 16-17 mil açıklarında su üzerinde bazı cesetlerin ve yakıt izinin görüldüğünü belirtti.

Bu arada Fransa, kaza bölgesine 2 gemi ve bir uçak göndereceğini açıkladı. Fransa havacılık dairesinden bir yetkili de uçakta 66 Fransızın bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan uçağın havaalanına inmesinin beklendiği sırada hava koşullarının elverişsiz olduğu bildirildi.

Komor Adaları'nın başkenti Moroni'deki uluslararası havaalanının müdürü Hadci Madi Ali, uçağın yerel saatle 01.30'da inmesinin öngörülüğünü, uçak beklendiği sırada sert rüzgarların estiğini belirtti.

"Birçok arıza tespit edilmişti"

Fransa Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dominique Bussereau, bu sabah Komor adaları açıklarında düşen Yemen uçağında daha önce "çok sayıda arıza gözlemlenmiş olduğunu" bildirdi.

Müsteşar, Yemen havayolları şirketi Yemenia'yı daha önceden "yakın takibe almış olduklarını" söyledi.

Müsteşar, "Bu, Fransız makamlarınca yakından izlenen bir şirketti. Uçakta da çok sayıda arıza ve kusur tespit edilmişti" diye konuştu.