Yılbaşında terör şüphesiyle 2 kişiye gözaltı

Belçika'da yıl sonu tatilinde saldırı planladıkları şüphesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belçika'da 2 kişi, yıl sonu tatili sırasında terör saldırıları gerçekleştirmeyi planladıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Federal savcılıktan yapılan açıklamaya göre, pazar ve pazartesi günleri Brüksel, Liege ve Flaman Brabant vilayetlerinde baskınlar gerçekleştirildi. Baskınlar sırasında, askeri tip üniformalar ve DAEŞ'e ait propaganda malzemeleri ele geçirilirken, silah ya da patlayıcıya rastlanmadı. Baskınlarda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, terör saldırıları planlamakla suçlanan 2 şüphelinin gözaltı süresi uzatıldı. 

Şüphelilerden biri "saldırılar planlayan bir terör örgütünün lideri olmak ve örgüte üye bulmaya çalışmakla" diğeri ise "terör örgütünün eylemlerine birincil veya ikincil aktör olarak katılmakla" suçlanıyor.

Savcılık, soruşturmanın "yıl sonu tatili sırasında Brüksel'de birkaç sembolik yerin hedef alınacağı ciddi saldırı tehdidini" ortaya çıkardığını duyurdu. Zanlıların bugün mahkemeye çıkarılması beklenirken, soruşturmanın 13 Kasım'da Paris'te gerçekleştirilen saldırılarla ilgisinin bulunmadığı bildirdi.