Yılmaz Argüden'den BM'de işbirliği çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde “İş Dünyası: Daha İyi Bir Dünya için İtici Güç" adlı konferans gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulusal Ağlar Dünya Başkanı ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, "Güven, iyi yönetişimin özü ve sürdürülebilir kalkınmanın da temelidir. Daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek için tüm kurumlar iyi yönetişim ve işbirlikleri geliştirme konusunda sorumluluk üstlenmelidir" dedi.

" İş Dünyası: Daha İyi Bir Dünya için İtici Güç Konferansı" kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Ulusal Ağlar Dünya Başkanı ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, “Güven, iyi yönetişimin özü ve sürdürülebilir kalkınmanın da temelidir. Daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek için tüm kurumlar iyi yönetişim ve işbirlikleri geliştirme konusunda sorumluluk üstlenmelidir” dedi.  

BM Genel Kurul oturumunda BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, BM Genel Kurul Başkanı Sam K. Kutesa, Nestle CEO’su Paul Bulcke, Unilever CEO’su Paul Polman, Sinopec CEO’su Fu Chengyu gibi küresel liderler de birer konuşma yaparak iş dünyası ve sivil toplum liderlerini evrensel sorunların çözümü için Birleşmiş Milletler ile işbirliğine çağırdılar.

UN Global Compact girişiminin 15. yılını doldurması vesilesiyle düzenlenen konferansta iş dünyası ve sivil toplum BM’de bir araya gelerek evrensel sorunların aşılmasında özel sektörün rolünü değerlendirdi ve örnek uygulamaları paylaştı.