Yunanistan ekonomide likidite destekleme programını imzaladı

Söz konusu program çerçevesinde, likidite desteği 30 Haziran 2010 tarihine kadar uzatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu'nun, uluslararası mali krizin etkileri ile mücadele yolunda, ekonomide likidite destekleme programını imzaladığı bildirildi.

Yunan medyası, söz konusu program çerçevesinde, bakanlık kararıyla likidite desteğinin 30 Haziran 2010 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Papakostandinu'nun bugün Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yorgo Provopulos ile de bir araya geldiği belirtilen haberlerde, görüşmede, yurtiçi kredi sistemi ile ülkedeki 4 büyük bankanın hükümete sundukları, Avrupa Merkez Bankası'ndan sermaye alınması için devlet garantisinin değerlendirilmesi yönündeki taleplerinin ele alındığı kaydedildi.

Haberlerde ayrıca, hükümetin yaklaşık 2 hafta önce, Yunanistan'ın, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi'nin iç piyasa ile ilgili kararına uyumu konulu yasa tasarısını gündeme getirdiği belirtilirken, söz konusu tasarı ile bankalara, likit programına giriş hakkının verildiği de kaydedildi.

Papakostandinu'nun konuya ilişkin açıklamasında, bankaların destek programından faydalanmak istediklerini, nitekim ekonominin ve bankacılık sisteminin baskı altında olduğu bu dönemde güvende olmayı arzuladıklarını söylediği kaydedildi.

Haberlerde, taleplerini dile getiren bankaların, Ethniki, EFG Eurobank, Alpha ve Pireos bankaları oldukları belirtildi.

Adı geçen bankaların 2009 yılı sonuna kadar kullandıkları toplam sermayenin 11,3 milyar avro tutarında olduğu, likidite destek programı çerçevesinde ise 16 milyar avrodan faydalanabilecekleri kaydedildi.

Bu arada, IMF uzmanlarının Atina'yı ziyaret ettikleri ve Papakostandinu ile de bir araya geldikleri belirtilen haberlerde, bu görüşmede de vergi kaçakçılığı ile mücadelede hükümetin yeni yasa tasarısını uygulaması konusunun incelendiği kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir