Yunanistan için yeniden toplanıyorlar

Euro Bölgesi maliye bakanları yarın başlayacak AB zirvesi öncesi tekrar bir araya gelerek Yunanistan ile uzlaşma sağlamanın yollarını arayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün Yunanistan için olağanüstü toplanacak. Saat 18:30 civarında bir araya gelmeleri beklenen Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın başlayacak Avrupa Birliği zirvesi öncesi Yunanistan ile uzlaşma sağlamaya çalışacak. 

Berlin anlaşmanın acil onaylanmasında ısrarcı

Öte yandan Almanya'nın, uzlaşma sağlanması halinde Yunan Parlamentosu’nun anlaşmayı bir kaç gün içinde onaylamasını istediği bildirildi. Financial Times'a konuşan kaynaklar, Almanya'nın Yunan Parlamentosu’ndan Pazartesi'ye kadar onay çıkması konusunda diretiyor. Habere göre, Alman yasa yapıcılar söz konusu onayın, mevcut anlaşmanın süresi dolana kadar gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor. 

"Atina'dan somut takvim bekliyoruz"

Avusturya Maliye Bakanı Hans Joerg Schelling, Yunan hükümetinden sunulan önerilerdeki tedbirlerin uygulanmasına yönelik somut bir takvim ortaya koymasını beklediklerini söyledi. ORF'ye konuşan Schelling, "Yunanistan'ın bu somut takvimi bu akşam vereceğine inanıyorum. Eğer pazar gününe kadar bir anlaşmaya varılamaz ise, bir sonraki adımın ne olacağı öngörülebilir değil" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir