Yunanistan'da gazeteciler greve gitti

Basın yayın sektörü çalışanları hükümetin sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklikleri protesto etmek için 24 saatlik greve gitti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da basın yayın sektörü çalışanları 24 saatlik greve gitti.

Yunanistan Gazeteciler Federasyonu’nun (POESY) çağrısıyla saat 06.00’da başlatılan grev kapsamında ülkede devlet ve özel televizyon kanalları, haber ajansları ve radyo istasyonları haber yayınlarını durdurdu.

Grev süresince haber ağırlıklı internet siteleri sayfaları gecikmeli olarak yenilenirken, yazılı basın çalışanlarının bugün iş başı yapmamaları nedeniyle gazete bayilerinin rafları yarın boş kalacak.

Yunanistan’da, hükümetin reformlar kapsamında sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklikler ve ek vergiler, toplumun her kesiminde sert tepkilere neden oluyor.

Çalışma Bakanlığınca hazırlanarak parlamentoda dün görüşülmeye başlayan ilgili yasa tasarısını protesto amacıyla avukatlar, bilim adamları, noterler, sağlık sektörü çalışanları ve denizciler ve liman çalışanları art arda grevler gerçekleştirirken, çiftçilerin ülke genelinde şehirler arası yolları traktörleriyle kapatma eylemleri devam ediyor.

Yunan hükümeti, sosyal güvenlik kurumlarının gelirlerinin emekli maaşlarını ödeyemeyecek durumda bulunduğunu belirterek, yeni sosyal güvenlik yasasına olan tepkilere diyalog aracılığıyla çare bulunması çağrısında bulunurken, çiftçiler ve serbest meslek grupları ilgili yasanın mesleklerinin bitmesine ve ekonomik felakete yol açacağını ileri sürerek, bütünüyle iptal edilmesini talep ediyor.