Yunanistan'ı sıkıştırıyorlar

Almanya ve Fransa hızlı ve güvenilir kararlar alması için Yunanistan'ı sıkıştırıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa ve Almanya,Yunanistan'da "hayır" oylarının kazandığı referandumun bir sonraki günü gerçekleştirdikleri toplantının ardından Yunanistan'dan yeniden mali yardım görüşmelerine başlanması için ciddi önerilerle gelmesini istedi.

Euro bölgesinin en güçlü liderleri Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eğer reform karşılığında mali yardım anlaşması elde etmek istiyor ve euro bölgesinden ayrılmak istemiyorsa Atina'nın hızlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söylüyor.

Atina'nın yeni bir anlaşmaya varabilmek için istekli olduğunu gösteren sinyallerden birisi, kendisini görüşme ortağı olarak istemeyen diğer euro bölgesi maliye bakanlarının memnuniyetsizliğinin ardından eski maliye bakanı Yanis Varoufakis'in görevinden ayrılması oldu.

"Saç traşı"na hayır

Öte yandan Alman Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, "Eğer Yunanistan tekrar kreditörlerle müzakere masasına oturmak istiyorsa Euro Bölgesi'nin 18 öteki üyesinin borçlarında "saç traşını" kabul etmeyeceğini anlaması gerekiyor "dedi

Yunanistan için kritik gün 
              
Euro Bölgesi bugün Yunanistan için toplanıyor. Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı saat 14:00'te başlayacak. Saatler 19:00'u gösterdiğinde ise Euro Bölgesi Liderler Zirvesi Brüksel'de yapılacak.Yunan bir yetkili yaptığı açıklamada Başbakan Aleksis Çipras'ın Merkel'e Salı günü yapılacak zirveye bir öneri ile geleceklerini söylediğini belirtti.

              

Bu konularda ilginizi çekebilir