Yunanistan'ın çıkması büyük hata olur

Almanya Başbakanı Merkel BBC'ye verdiği demeçte, Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmasına izin vermek, büyük bir siyasi hata olur dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmasına izin vermenin, büyük bir siyasi hata olacağını söyledi. Merkel, İngiliz yayın kurumu BBC'de yayımlanan Newsnight programına yaptığı açıklamada, Almanya'nın Euro bölgesini bir arada tutmak için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Euro bölgesinin sadece para birimi birliği değil, siyasi birlik de olduğunu ifade eden Merkel, "Bizimle birlikte olmak isteyen birine, 'Sizi artık istemiyoruz' demek felakete neden olur" dedi. Angela Merkel ayrıca, Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkmasının birliği zayıflatacağını kaydederek, şöyle konuştu: "Yunanistan'ın ayrılmasına izin vermek büyük bir siyasi hata olur. Bu nedenle Yunanistan'a karşı açık olacağız; 'Ortak para biriminin bir parçası olmak istiyorsanız, ödevlerinizi yapmalısınız, ama aynı zamanda size her zaman destek vereceğiz' diyeceğiz."

Yaşanan borç krizi sonucu Avrupa'nın son iki yıldır çok şey öğrendiğini söyleyen Merkel, Euro bölgesinin birlikte daha güçlü olduğunu vurguladı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir