Zenith, 2010 modellerini Basel World'de tanıttı

Konyalı Saat'in distribütörlüğünü yaptığı marka, Türkiye pazarına heyecanla bakıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın en büyük uluslararası saat ve mücevher fuarı Basel World, 18-25 Mart 2010 tarihleri arasında tüm dünyadan ziyaretçilerini ağırladı. 45 ülkeden 1915 katılımcının renk kattığı fuarda Konyalı Saat'in distribütörlüğünü yaptığı İsviçre'nin ünlü saat markası 'Zenith', 2010 koleksiyonunu tanıttı.

Zenith'in kronograf ibresi ile saniyenin onda birini okumayı kolaylaştıran 36 bin alternanslı dünyanın ilk ve tek salise ölçebilen saati El Primero da fuar sırasında düzenlenen bir kokteylle basına tanıtıldı. El Primero; hızlı atlayan saniye ibreli kronograf, 10 ATM (100 metre) su basıncına dayanıklı ve bir tarafında şeffaf safir kristal cam ile donatılmış 42 mm çapındaki kasasıyla 18-ayar pembe altın veya paslanmaz çelik seçenekleriyle satışa sunuluyor.

160 bin metre karelik alanda gerçekleştirilen, dünyanın saat ve mücevher sektöründeki en büyük ve en önemli organizasyonu Basel World, aynı zamanda İsviçre'nin de bugüne kadar ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyon oldu. Fuarda, saat ve mücevher alanında en yeni ve en inovatif koleksiyonların sergilendi.

İsviçre'nin saat sektöründeki firmalarının yüzde 90'ının katılımıyla gerçekleştirilen fuarı, dünyanın dört bir yanından 100 bin satın almacı ve üç binin üzerinde medya mensubu ziyaret etti.

Özellikle son yıllarda sektörde yaşanan durgunluğa Basel World sonrasında bir son verilmesi bekleniyor. Dünyaca ünlü saat ve mücevher markaların firma yöneticilerine göre Basel World, geçtiğimiz yıllara göre 2010'da sektörün daha da canlanacağının bir göstergesi niteliğinde. Bu konuda görüşlerini paylaşan Konyalı Saat Genel Müdürü İrfan Nalçacı, Basel World ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Baselworld 2010 tüm saat ve mücevher dünyası için çok önemli bir fuar. Zenith markamız ile bu önemli etkinlikte bulunmaktan gurur duyuyoruz. Baselworld ile saat üretiminde yüzlerce yıllık geleneğe sahip İsviçre saatçiliğinin, 2009'da yaşadığı durgunluğu geride bırakacağını düşünüyorum. Özellikle kriz ortamlarında bile değerlerinden bir şey kaybetmeyen el yapımı mekanik saatlerin değerinden hiçbir şey kaybetmemesi bunun en güzel göstergesi. Zenith de yüksek teknolojiyi lüks anlayışıyla işleyen, bütün parçaları kendisi üreten ender markalardan biri. Mekanik ve lüks saatte potansiyel vaat eden Zenith, özellikle Türkiye pazarına heyecanla bakıyor."

1951 yılında kurulan Konyalı Saat, 2001 yılında hayata geçirdiği Konyalı Saat Mağazalar Zinciri Projesi'yle mağaza sayısını artırıyor. 1968 yılında Türkiye'nin ilk saat fabrikasını kuran firma, Zenith, Nacar, Movado, Ice Watch, ve Carrera gibi pek çok markanın Türkiye distribütörlüğünü yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir