'Binlerce yabancı öğrenciyi okutuyoruz'

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Bülbül, Türkiye'de 140 ülkeden 15 bin öğrenci okutulduğunu ve bu yıl 4 bin kontenjan için bize 6 kıta, 176 ülkeden 82 bin başvuru olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE -  Dünyanın farklı ülkelerinden binlerce öğrenci, Türkiye'de okumak için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına (YTB) başvuruyor. 

YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyi okuduğu yıllarda bir tek yabancı öğrenci arkadaşı bulunmadığını söyledi. O dönemlerde Türkiye'de yabancı öğrencilerin olmadığını belirten Bülbül, şöyle konuştu: 

"Şu an itibarıyla biz Türkiye'de 140 ülkeden 15 bin öğrenci okutuyoruz. Bu yıl hükümetin bize verdiği sayı 4 bin. Bu 4 bin kontenjan için bize 6 kıta, 176 ülkeden 82 bin başvuru var. Sadece 4 bin kontenjan için... Dünyanın her tarafından akın akın insanlar Türkiye'de okumak, Türkiye'de bir üniversiteye yerleşmek ve Türkiye'de geleceklerini kurmak istiyorlar." 

Bülbül, artık yabancıların da Türkiye'ye yerleşmek istediğini dile getirdi. 

  Çin, Endonezya ve Kolombiya'dan öğrenci 

  Bülbül, Balkanlar ve Kafkaslar'dan gelip Türkiye'de eğitim gören öğrenci sayısının yüksek olduğunu, Çin'den Endenozya'ya kadar birçok ülkeden öğrenciyi de ağırladıklarını söyledi. 

Türkiye'de eğitim almak için Latin Amerika bölgesinde en çok Kolombiya'dan talep geldiğini belirten Bülbül, şöyle devam etti: 

"Bana her gün, her hafta bir büyükelçi geliyor, ısrarla diyorlar ki, 'Bize ayırdığınız kontenjanı lütfen artırın, daha fazla öğrenci kabul edin. 'Biz de tüm bunlardan mutluluk duyuyoruz. Demek ki güzel şeyler yapıyoruz ve doğru yoldayız. Bütün bunların ilerleyişi Türkiye'nin gelişimiyle, Türkiye'nin ilerleyişiyle mümkündür. 'Türkiye'nin ilerleyişi sürsün ve biz de daha fazla katkı verelim diyoruz.' Bu gurur verici bir şeydir." 

Bülbül, Türkiye'nin her alanda gelişim göstererek yurt dışına açıldığını ve bunun sonucunda YTB'nin 2010'da kurulduğunu anımsattı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir