28 üniversiteye araştırma görevlisi alınacak

YÖK'ün 28 üniversiteye toplamda 133 araştırma görevlisi alacağı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında 28 üniversiteye 133 araştırma görevlisi alacak. ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına tercih işlemleri bugünden itibaren yapılabilecek. Toplamda 28 üniversiteye 133 araştırma görevlisi alınacak. En fazla kadro açığı olan üniversiteler ise 14 kadro ile Kocaeli Üniversitesi, 12 kadro ile Gaziantep Üniversitesi, 10 kadro ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi oldu.

35 yaşını doldurmamış, araştırma görevlisi olarak çalışmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemi bulunmayan, Tezli Yüksek Lisans yapıyor veya yapmış olan adaylar tercih yapabilecek.

“Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul Ve Esaslar” uyarınca, Yükseköğretim Kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacak. YÖK Başkanlığınca 25-26-27-28 Ekim tarihlerinde Hukuk alanında yapılan Alan Sınavına katılan adaylar, söz konusu yerleştirme işlemi için tercih yapabilecekler. Başvuru yapılabilmesi için adayların, “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te belirtilen şartları taşıması gerekiyor.

2 Aralık 17.30'a kadar

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Alan Sınav Puanı ile araştırma görevlisi kadrolarına yerleştirme yapılacağından, adayların lisans not ortalamasının yüzde 20'si, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının yüzde 25’i, Alan Sınav Puanının yüzde 40’ı ve varsa Yabancı Dil Sınavı Puanının yüzde 15'i dikkate alınacak.

ÖYP araştırma görevlisi kadroları için bugün başlayan tercih işlemleri 2 Aralık saat 17.30’a kadar YÖK’ün resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.