7’den 77’ye herkes satranç oynasın

Türkiye İş Bankası ile TSF iş birliğinin 12. yıl dönümü nedeniyle, başarılı sporcuların da katılımıyla, bir basın toplantısı düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İş Bankası, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile iş birliğinin 12. yılı vesilesiyle İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Genel Müdür Adnan Bali’nin ev sahipliğinde, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve uluslararası turnuvalarda ödül alan sporcuların katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bankanın Aralık 2005’te TSF’nin anasponsorluğunu üstlenerek bu spor dalına destek vermeye başladığını anımsattı ve her zaman uzun soluklu projeler içinde yer aldıklarını söyledi. Türkiye’nin son yıllarda satrançta kaydettiği gelişmenin iyi bir hamle yaptıklarının göstergesi olduğunu ifade eden Özince, şunları kaydetti: “Satranca verdiğimiz desteğin karşılık bulduğunu görmekten de buna tanıklık etmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz. 12 yıl önce ektiğimiz tohumlar meyve veren kocaman ağaç haline geldi.”

Lisanslı sporcu sayısı 801 bini geçti

TSF Başkanı Gülkız Tulay da, İş Bankası ile çocukların hayallerine dokunduklarını, Türkiye'yi satranç ülkesi yapmak için çalıştıklarını söyledi. Bugün, dünya satranç otoriteleri tarafından takdir edilen bir Türk satrancının var olduğunu belirten Tulay, şunları kaydetti: İş Bankası Türkiye Satranç Federasyonu'na sponsor olduğunda 30 bin lisanlı sporcumuz vardı. Bugün Türk satrancı 801 bin 139 lisanslı sporcu sayısıyla tüm spor branşlarının önünde yer alıyoruz. Gittikçe satrancın oynandığı alanlar genişledi. Sadece gençlerimiz değil, örneğin bu yıl gene Ankara'da yapacağımız yaş grupları şampiyonası sırasında emektarlarıda oynatıyoruz. Yani 7'den 77'ye herkes satranç oynasın diyoruz.”

“Büyümenin sürdürülebilirliğini kalitesine bağlamak gerek”

Etkinliğin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özince, geleceğin ekonomisine ilişkin bir soru üzerine, piyasa değeri açısından bakıldığında dünyanın en büyük şirketlerinin teknolojiye yatırım yaptıklarını, çoğunun klasik anlamda bir üretimleri bile olmadığını söyledi. Özince, “Hem tüketici hem de üretici olarak geleceğin ekonomisini geleceğin insanıyla donatabilmek bir toplum açısından çok önemli. Geleceğin ekonomisi zaten kendini göstermeye başladı. Ümit ediyorum ki bizim gibi genci fazla olan toplumların bunu idrak etmesi çok zaman almaz.” diye konuştu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise Türkiye ekonomisinin büyümesine ilişkin bir soru üzerine, büyümenin büyük ölçüde fiziksel bir ölçüt olduğunu ifade ederek, “Vasıf, kalite büyümeyi kalkınmaya çeviren şeydir. Ben büyümenin sürdürebilirliğini kalitesine ve vasfına bağlamak gerektiğini düşünüyorum. O da eğitim, teknoloji, hukuk, uzayan ömür, kaliteli yaşam demek.” dedi.