Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri'ne kabul sınavı başvuruları başladı

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nde okumak isteyen öğrenciler için kabul sınavı 25 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Sınava katılmak isteyenler öğrenciler 23 Şubat’a kadar http://applyfentek.com adresi üzerinden kayıt yaptırabilecek.  

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STEM eğitimi uygulanan ilk lisesi olma özelliğini taşıyan ve müfredatı MEB tarafından onaylanan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri,  geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim insanlarını yetiştiriyor. Fen ve teknoloji eğitimini Proje temelli ve üretim odaklı eğitim anlayışında buluşturan okulda, öğrencilere üniversite seviyesinde bir ortam sağlanıyor. Bunun yanı sıra öğrenciler, aldıkları dil eğitimiyle farklı disiplinlerde makale ve bilimsel yazıları takip edebilecek, yapmış oldukları projelerle ülkemizi temsil ettikleri yarışma ve turnuvalarda rahatça sunum yapabilecek düzeye ulaşabiliyor. Öğrenciler faydalı model geliştirerek patent başvurusunda bulunabiliyor, girişim fikirlerini hayata geçirebiliyor.

Türkiye’nin ilk lise kabul sistemi uygulanıyor 

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nden mezun olan öğrenciler, yurtdışındaki üniversitelerden de kabul alıyor. Mezunlar arasında Harvard, Stanford, MIT, Princeton, Brown, Cornell’ın olduğu 50’yi aşkın saygın dünya üniversitesinde burslu olarak eğitimine devam edenler ve Amazon, Google, Microsoft gibi dünyanın önde gelen kurumlarında çalışanlar bulunuyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri,  öğrencileri seçmek için 2016-2017 eğitim öğretim yılından bu yana Türkiye’nin ilk lise kabul sistemini uyguluyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenci olmak isteyenler girecekleri kabul sınavının yanı sıra ApplyFenTek uygulamasıyla kendilerini, hedeflerini, başardıklarını ve başarmak istediklerini anlatarak Fen ve Teknoloji lisesi öğrencisi olmaya hak kazanıyor.