Cambridge ve DÜNYA’nın geleneksel İngilizce günleri

“İngiliz Dili Eğitimi” (ELT) sempozyumu, bu yıl Antalya’da yapıldı. DÜNYA ve Cambridge University Press, İngilizce öğretmenleriyle buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - DÜNYA Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Dünya Aktüel AŞ ile Cambridge University Press yayınları ortaklığında, İngilizce öğretmenleri için geleneksel olarak düzenlenen “İngiliz Dili Eğitimi” (ELT) sempozyumu, bu yıl Antalya’da Akka Antedon Oteli’nde gerçekleştirdi.

25-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda ülkenin değişik illerindeki en seçkin okullardan katılan İngilizce öğretmenlerine dil eğitimindeki son teknolojiler, metodolojiler ve kaynaklar tanıtıldı.

Sempozyuma Cambridge University Press İngilizce ders kitapları yazarlarından Prof. Herbert Puchta “değerler eğitimi” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Dünyada en çok satan İngilizce ders kitaplarından olan More ve Superminds gibi kitapların da yazarı olan Puchta bir kez daha öğretmenler tarafından çok beğenildi ve alkışlandı.

Sempozyuma ayrıca yine dünyaca tanınan Cambridge uzmanlarından olan Lynn Durrant, Nick Bilbrough ve Alan Maley de konuşmacı olarak iştirak etti.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Dünya Aktüel Genel Müdürü Tuncay Koru, İngilizce eğitimde yaratıcılık ve eğlence faktörlerinin kitapların içeriği ile kalitesi kadar önemli olduğunu ve 2014 sempozyumunda bu iki faktörü öne çıkarmayı, öğretmenlerle faydalı olacak bilgileri ve teknikleri paylaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Cambridge University Press Türkiye Müdürü John Moorcroft ise Cambridge University Press’in 800 yıllık Cambridge Üniversitesi’nin bir kuruluşu olduğunu anımsatarak, özetle şu ifadeleri kullandı: “Bu dünyaca tanınan üniversitenin ilk günden beri temel ilkesi ‘daha ileri öğrenme, bilgi edinme ve dünya çapında araştırma’ olmuştur.

Yayıncılıktaki başarımız bu ilke paralelinde ilerlemek sayesindedir. Günümüzde ise İngilizce eğitiminde her geçen gün daha artan bir oranda dijital yayıncılık ve dijital eğitim platformları üzerinden ilerliyoruz. Bu yıl gerçekleştirilen ELT sempozyum da değerli öğretmenlerle önemli yazarlarımızı bir kez daha buluşturmaktan mutluluk duyduğumuz, yine çok başarılı bir organizasyon oldu.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir