ÇOMÜ'de 39 personel daha görevden uzaklaştırıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde 39 kişi daha görevden uzaklaştırıldı. Toplamda uzaklaştırılan idari personel sayısı 59'a yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan idari personel sayısı 59'a yükseldi.

ÇOMÜ'den yapılan açıklamada, FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı konusunda mevcut ciddi şüpheler üzerine, 39 idari personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı, haklarında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Böylelikle, soruşturma kapsamında FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı konusunda mevcut ciddi şüpheler üzerine açığa alınan idari personel sayısı üniversitemizde toplam 59 olmuştur. Ayrıca, yine aynı soruşturma kapsamında 55 idari personel hakkında da soruşturma başlatılmıştır. Üniversitemizde çalışan şirket personeli ile ilgili incelemeler ise devam etmektedir. Söz konusu yapı ile bağlantısı tespit edilen personelin, üniversitemiz ile ilişkisi tamamen kesilecektir. Bütün bu soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı tespit edilen bütün idari personel ya da şirket personelinin üniversitemiz ile ilişkisi tamamen kesilecektir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, söz konusu FETÖ/PDY terör yapılanmasının bütün unsurlarının devlet kurumlarından temizlenmesi konusundaki kararlılığın sonuna kadar devam etmesini arzu etmektedir. Bu süreçte üzerine düşenin tamamını yerine getirme kararlılığında olacaktır."