“Dershaneler eğitime devam etmeli”

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada öğretmen, idari personel ve en önemlisi öğrencilerin mağdur olmaması için dershanelerin kapatılmasından vazgeçilmesini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dershanelerin çocukları daha iyi bir geleceğe hazırlamaya yönelik eğitime devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Demirtaş, dershanelerin kapatılacağı yönündeki tartışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, özel okullar ve dershanelerin fonksiyonları arasındaki farkın göz ardı edildiğini savundu.

Özel okulların da olması gerektiğini belirten Ekrem Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dershanelere olan ihtiyaç gün gibi ortada. Milli eğitim sistemi yeterli hale gelir ve dershanelere gerek kalmazsa vatandaş zaten çocuğunu göndermez ve dershaneler kendiliğinden kapanır. Bunun için herhangi bir müdahaleye gerek olmadığı kanaatindeyiz. Dershanecilik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin, görev yapan öğretmen ve idari personel ile en önemlisi de fırsat eşitliği daha da bozulacak olan öğrencilerin mağdur olmaması için en kısa sürede dershanelerin kapatılmasından vazgeçilmesini talep ediyoruz."

Eğitim veren her kurumun, geleceğin gençlerini yetiştirdiğine ve hiçbir eğitim kurumunun kapatılmaması gerektiğine işaret eden Demirtaş, "Kaldı ki anayasal olarak da bu eğitimin alınmasında hiçbir engel yoktur. Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamaya yönelik eğitim veren dershaneler, bu eğitimi vermeye devam etmelidir" dedi. 

Eğitim sisteminde her yeni eğitim öğretim yılında mevzuat, uygulama ve sınav sistemi değişikliği yapıldığını belirten Ekrem Demirtaş, "Yapılan değişiklikler, bırakın bu hizmetten yararlanan öğrenci ve velileri, öğretmenler ve bu işin içinde olan uzmanlar tarafından bile takip edilemiyor. Öte yandan, eğitimdeki fırsat eşitsizliği bir ölçüde, tamamen yasal ve vergisini son kuruşuna kadar ödeyen 4 bin civarında özel dershane tarafından gideriliyor. Bu nedenle, sektörde faaliyet gösteren 168 üyemiz adına dershaneleri kapatmanın son derece yanlış olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir