Fethullah Gülen, Türkiye 3.'sü oldu

Fethullah Gülen'in yeğeni ve kendisiyle aynı adı taşıyan Yamanlar Koleji Öğrencisi Fethullah Gülen, LYS'de TM 1 ve TM 2 Puan Türlerinde Türkiye 3.sü oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını göre ham puan ve yerleştirme puanlarında TM-1 ve TM-2 puan türlerinde Türkiye üçüncüsü, TM-3'te Türkiye dördüncüsü olan Özel Yamanlar Fen Lisesi öğrencisi Fethullah Gülen, sınava düzenli bir şekilde çalışarak hazırlandığını, her gün belli saatlerde sınıf arkadaşlarıyla ders çalıştıklarını söyledi. 

Gülen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene uzun bir hazırlık sürecinden geçtiklerini belirtti. 

Sene başından beri sıkı çalıştıklarını ifade eden Gülen, "Belli bir düzenimiz vardı, her gün belli saatlerde sınıf arkadaşlarımla ders çalışıyorduk. Dayanışmanın ve düzenin verdiği motivasyon var, bu motivasyon bizi başarıya götürdü. Ders çalışma süresinden ziyade verimli ders çalışma daha önemli. Verimli çalışmak; konsantre olmak, o an dersten başka bir şeyle ilgilenmemek, merak ettiklerini sormaktır" diye konuştu. 

"Hayal ederdim hep, bağırıp çağırayım 'birinci oldum' diye ama öyle bir şey olmadı" ifadesini kullanan Gülen, hukuk eğitimi almayı istediği söyledi. 

Gülen, bir soru üzerine Fethullah Gülen'in babasının amcası olduğunu ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir