Geleceğin liderlerinden tarihi fotoğraflar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Dürdane KIRÇUVAL

ANTALYA - P&G Türkiye ve "Şefkat Yuvası" Darüşşafaka, çektikleri fotoğraflarla Türkiye'nin kültürel değerlerini geleceğe aktarmak isteyen bir grup öğrencinin daha hayalini gerçek yaptı. Darüşşafakalı öğrenciler, Antalya'daki yaşıtlarıyla, Antalya'nın tarihi kentleri Selge ve Termessos ile Milli Park'ında fotoğraf çekimi yaptı. "Yaşa, Öğren ve Başar" Global Yardım Platformu kapsamında projeler yürüten P&G'nin, "Hayalden Gerçeğe" projesi kapsamında, Darüşşafakalı öğrenciler gökyüzü fotoğrafçılığını deneyimleme fırsatı da buldu. Öğrencilerin, Antalya, Selçuk, Şirince, Kapadokya, Bursa ve İznik'te çektikleri fotoğraflar, "Geleceğe Miras" Fotoğraf Sergisi'nde sanatseverlerle buluşacak. 26 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Beyoğlu Sanat Galerisi'nde düzenlenecek sergininin açılışına Darüşşafakalı öğrenciler ile fotoğraf çekilen bölgelerden gelen öğrenciler de katılacak.
 
[PAGE]
 
gokce_ozdogan.jpg
 
(Fotoğraf: Gökçe Özdoğan)
 
"Hayalden Gerçeğe" projesinin Antalya'daki atölye çalışmasına öğrencilere P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi Kurulu Üyesi Beşir Özmen eşlik etti. Turnaoğlu, bu projeden 4 yılda 25 bine yakın öğrencinin yaralandığını söyledi.
 
[PAGE]
 
kerem_urkmez.jpg
 
(Fotoğraf: Kerem Üzmez)
 
"Dünyada 176, Türkiye'de ise 26 yıldır markalarımızla tüketicilerimizin yaşamlarını iyileştiriyoruz" dieyen Turnaoğlu, P&G olarak, dünyada 400 milyon çocuğun ihtiyaçlarını karşıladık, eğitimlerine destek olduk" diye konuştu.
 
 
[PAGE]
 
simgesolmaz.jpg
 
(Fotoğraf: Simge Solmaz)
 
Sergi 26 Nİsan'da
26 Nisan'da yapılacak sergi açılışına Darüşşafakalı öğrencilerin yanı sıra fotoğraf çekilen bölgelerden gelen öğrenciler de katılacak. Kimisi İstanbul'u ilk kez görecek olan çocukların çoğu, hayatlarında ilk fotoğraf makinesiyle Hayalden Gerçeğe projesi ile tanışmış oldu. Proje sayesinde fotoğraf sanatıyla tanışıp yeni hobi edinen çocuklar, çektikleri fotoğraflardan oluşan "Geleceğe Miras" fotoğraf sergisini Darüşşafakalı arkadaşlarının ev sahipliğinde gezecek. 
 
Öğrenciler ilk sergilerini 2011'de açmıştı
Hayalden Gerçeğe projesi çerçevesinde Türkiye'nin güzelliklerini ve kültürel mirasını fotoğraflamak için yola koyulan çocuklar, ilk fotoğraf sergilerini, yine "Geleceğe Miras" Fotoğraf Sergisi adıyla 11 Mart 2011'de The Sofa Otel'de açmıştı. Ardından İstanbul'un değişik semtlerindeki 5 alışveriş merkezinde sergilenen fotoğraflar öğrencilerin, İstanbul, Mardin, Hasankeyf, Amasra ve Safranbolu'da çektikleri karelerden oluşuyordu. Sergide doğa, insan, manzara temalı fotoğraflar sergilenmişti.