Genç Girişimcilik Geliştirme Programı başlıyor

Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 'Sosyal Girişimcilik Odaklı Genç Girişimcilik Geliştirme Programı' başlıyor. Program 7 gün sürecek ve başarıyla tamamlayanlara KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA/Ankara

Ankara Kalkınma Ajansı, toplumdaki sosyal sorunlara farkındalığın artırılması, bu problemlerin çözümü için yenilikçi ve sürdürülebilir modellerin oluşturulması ve girişimcilerin desteklenmesi amaçlarıyla gençlere, sivil toplum gönüllü ve çalışanlarına yönelik çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleyecek. Ajans, faaliyetlerin sonrasında mentorlük desteği sağlayacak ve yıl sonunda da gençleri sosyal girişimciliğe teşvik etmek amacıyla Sosyal Girişimcilik Yarışması gerçekleştirecek. Bu kapsamda yapılacak faaliyetlerin ilki Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Sosyal Girişimcilik Odaklı Genç Girişimcilik Geliştirme Programı olacak. Sosyal girişimci olan ya da olmak isteyen kişilerin katılımına açık program 7 gün sürecek ve başarıyla tamamlayan, eğitime düzenli katılan ve iş planı hazırlayanlara KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen programın ilk iki modülü 2-6 Mayıs, üçüncü modülü 13-14 Mayıs arasında gerçekleştirilecek. Aynı zamanda, başarılı girişimci adayları proje kapsamında mentorlük programına ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenecek Ankara Sosyal Girişimcilik Yarışması’na katılma fırsatı da bulacak.

Katılım koşulları

Programa katılım sağlamak için 18-32 yaş arasında, 2 veya 4 yıllık eğitim veren yükseköğrenim kurumlarından mezun ya da öğrenimine devam ediyor olmak ve potansiyel bir sosyal girişimcilik iş fikrine sahip bulunmak gerekiyor. Programa son başvuru tarihi 21 Nisan. Değerlendirme sonucu bilgilendirme ise 24 Nisan'da e-posta yolu ile yapılacak. Programa http://girisimci.ankaraka. org.tr/yedp/YEDPappform_ SE.php adresindeki bilgi formunun doldurulması ile başvuru yapılması gerekiyor.