Gençlere girişimciliği anlattılar

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi düzenlediği Girişimcilik ve Start-Up Ekonomisi Zirvesi'nde öğrencilerle girişimciliği profesyonel olarak yapan mentorleri bir araya getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından Girişimcilik ve Start-Up Ekonomisi Zirvesi düzenlendi.

Kamu ve özel sektörden birçok temsilcinin katıldığı zirvede, öğrenciler girişimcilikte nasıl finansmana erişim sağlayabileceklerini öğrenme imkânı yakaladı.

Ülkenin gelişmesinin, bilginin üretilmesi ve onun teknolojik bir ürüne dönüştürülmesine bağlı olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, "Bakanlığın birçok girişimci ve araştırmacıyı destekleyen projesi var. KOSGEB 2017 yılı için çok ciddi bir rakamı girişimcilik için harcamayı planlıyor. TÜBİTAK bütün bilimsel faaliyetler için çok geniş bir destekleme yapıyor. Bir başka projemiz de SAN-TEZ projesi. Özellikle üniversitelerdeki öğrenciler için çok değerlidir. Üniversite öğrencilerinin projelerini hibe babında, hiçbir karşılığı ve geri ödemesi olmaksızın, hayata geçirilmesini sağlayan bir proje" ifadelerini kullandı.

"Müşteri algısını yönetenler başarılı oluyor"

Toplantıda konuşma yapan KOSGEB İkitelli Müdürü Özay Cebeci de, girişimcilerin mutlaka pazarlama odaklı bir bakış açısı geliştirmeleri konusuna dikkat çekerek, "Biz Türkiye olarak bugün üretim kalitesi noktasında bir problem yaşamıyoruz. Biz dünya ölçeğinde istenen ürünü üretebilecek kapasiteye sahibiz. Biz bugün tekstil sektöründe örneğin dünyaca ünlü markalara iş yapıyoruz hatta belki dünyayı giydiriyoruz ama işin hamallık tarafındayız. Katma değer tarafında yokuz. Günümüz dünyasında yeni ekonomide müşteri algılarını yönetenler başarılı oluyorlar. İnovatif düşünenler, ürünlerini farklılaştıranlar öne geçiyorlar" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Pazar odaklı bakış açısı geliştirilmeli"

Girişimcilere tavsiyelerde de bulunan Cebeci, "Üretim kalitesi elde edilebilir. Teknoloji geliştiririz, nitelikli insan gücü elde ederiz ve bunu çözeriz ama pazarlama, müşteri algısını yönetmek, sahada olmak, müşteri talebini oluşturmak ve kontrol etmek, innovatif çalışmalar yapmanın temeli bu. Dolayısıyla bu pazar odaklı bakışı girişimcilerimizin geliştirmesi gerekiyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir