Girişimci adayları 'GARAJ'a kapanacak

Bilişim teknolojileri, web veya mobil tabanlı uygulamaların hedeflendiği ''Startup Weekend'' etkinliği 5 Nisan'da TOBB ETÜ GARAJ'da başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
 
ANKARA - Bilişim teknolojileri, web veya mobil tabanlı uygulamaların hedeflendiği ''Startup Weekend'' etkinliği 5 Nisan'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) GARAJ'da başlayacak.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan (TEPAV) yapılan yazılı açıklamaya göre, Google ve Microsoft sponsorluğunda uluslararası girişimciliği teşvik etmek amacıyla 28 ülke ile aynı anda gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği, Ankara'da ikinci kez düzenlenecek.
TOBB ETÜ, Viveka ve TEPAV'ın oluşturduğu girişimcilik merkezi olan ''GARAJ''da 5-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğe, her yaş ve meslek grubundan katılımcılar, fikir sahibi, tasarımcı veya yazılımcı olarak katılabilecek.
 
Koçluk hizmeti de sunulacak
 
İş fikri sunumlarının sonunda seçilen 10 projenin duyurulmasıyla girişimci adayları, projelerini ürüne dönüştürmek için sabahlayacak.
54 saat sürecek etkinlik boyunca katılımcılar yalnız olmayacak ve bir yandan da tasarım, yazılım ile sosyal medya gibi konularda düzenlenecek eğitimlere katılacak. Maratonun ardından 7 Nisan Pazar günü girişimcilerin yapacağı proje sunumlarının ardından jüri tarafından seçilen projelere ödül verilecek. Ücretsiz olan etkinliğe katılmak için ''http://swankara2013.eventbrite.com/'' adresinden başvuru yapılabilecek.
 
Startup Weekend nedir?
 
Startup Weekend, dünya çapında 70'in üzerinde ülkede düzenlenen ve 45 binin üzerinde girişimciye ulaşan kar amacı gütmeyen bir etkinlik olma özelliği taşıyor