İŞKUR, meslek seçiminde de etkin

İŞKUR’dan yapılan açıklamada, bugüne kadar yolu İş Kulübü’nden geçen 805 iş arayanın yüzde 54’ünün iş imkânına kavuştuğu kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – İŞKUR tarafından “bu kulüpte iş var” mottosuyla iş arayanlar için ücretsiz olarak düzenlenen eğitim programları devam ediyor. İŞKUR’dan yapılan açıklamada, bugüne kadar yolu İş Kulübü’nden geçen 805 iş arayanın yüzde 54’ünün iş imkânına kavuştuğu kaydedildi.

İş Kulübü’nde eğitimler kapsamında profesyonel ekiplerce iş arayanların; genel yetenekleri, kişilik özellikleri ve mesleki eğilimleri test edilirken, rol oyunları ve mülakat simülasyonları ile iş arama becerisi artırılıyor. İş arayanların aktif bir şekilde iş arama kanallarına ulaşması hedeflenirken, iş görüşmelerine hazırlık, iş görüşmesinde beden dili, uygulamalı telefon görüşmesi ile interaktif eğitimler de veriliyor.

Yapılan açıklamada ayrıca hayata geçirilen yeni bir İş Kulübü uygulaması ile sekizinci sınıf öğrencilerine mesleki yönelim testleri ile uygun meslek seçimlerinin önerildiği kaydedildi. Bu kapsamda meslek danışmanlarının gözetiminde test sonuçları yorumlanarak öğrenciler için ideal tercihler ve meslekler tanıtılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir