İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden NASA ödüllü yarışma

İzmir Ekonomi Üniversitesi, sosyal medyada düzenlediği "İzmir Ekonomi ile NASA'ya" başlıklı yarışmada, kampanyanın ilk etabında görüntüye gelecek 3 boyutlu roket ile en yaratıcı fotoğrafı çeken bir kişiyi ABD'deki uzay üssü NASA'ya götürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN

İZMİR - Gerçekliğin bilgisayar yazılımı tarafından geliştirilerek üç boyutlu hale getirilmesi işlemi, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni tercih dönemi kampanyasında hayat bulacak. Artırılmış Gerçeklik Uygulaması (İEÜ AR) adı verilen çalışmayla yeni bir kampanya dönemine başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi, sosyal medyada düzenlediği "İzmir Ekonomi ile NASA'ya" başlıklı yarışmada, kampanyanın ilk etabında görüntüye gelecek 3 boyutlu roket ile en yaratıcı fotoğrafı çeken bir kişiyi ABD'deki uzay üssü NASA'ya götürecek.

Kampanyayı "Geleceği inşa edecek gençleri bekliyoruz" sloganıyla oluşturdukları kampanyada, uzay temasıyla gençlere geleceği birlikte yaratma çağrısı yaptıklarını söyleyen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, "Günümüzde yenilikçiliği besleyen bir öğrenme kültürü önem kazandı. Yeni dönemde üniversitemizi anlatırken teknolojinin gelişiminden de yararlandık. Üniversitemizde girişimcilerin yetiştiği Embriyonix bünyesinde ve İzmir Bilimpark'ta yer alan Eda Evdüzen'in kurduğu Kidolindo Şirketi'nde mezunlarımız ‘artırılmış gerçeklik' uygulamasını geliştirdi. Böylelikle İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak gençlere, geleceğin kapılarını yeni teknoloji aracılığıyla eğlenceli şekilde açmalarını sağlıyoruz. Kampanyanın ilk etabında geleceği inşa edecek kuşaklarımız için 3 boyutlu bir roket tasarlandı. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz sosyal medya yarışmasıyla en yaratıcı fotoğrafı çeken bir kişiyi de NASA'ya göndereceğiz" dedi.

3 milyon dolarlık akıllı kampüs

Dijital teknolojilerin yenilikçi kullanımının örneğini İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde sergilediklerini belirten Demirtaş, "3 milyon dolarlık yatırımla yeni akademik yıl için ‘Akıllı Kampüs' projesini gerçekleştirdik. Bilgiyi üretebilen, hayata ve geleceğe güvenle bakan gençler mezun ediyoruz. Tamamen yeni kuşakların öğrenme biçimlerine uygun bir yapı oluşturduk. Kurduğumuz sistem bu kapsam ve içerikte Türkiye'de hiçbir üniversitede yok. Yatırımı yaparken farklı eğitim teknolojilerini birleştirerek, öğrencilerin tek noktadan bilgiye ulaşmalarını sağladık" diye konuştu.

Artırılmış gerçeklik uygulaması nedir?

Artırılmış Gerçeklik Uygulaması, gözümüzle gördüğümüz gerçek dünya görüntülerinin üzerine dijital bir katman ekleyip, sanal objeleri entegre ederek algının ve etkileşimin artırılmasıdır. Burada en önemli nokta, gerçek ve dijital dünyaların birbirinden gerçek zamanlı haberdar olması ve birbiriyle etkileşim halinde olmasıdır.

Artırılmış gerçeklik uygulamalarının temelinde de bir çok teknolojide olduğu gibi askeri teknolojiler yatıyor. İlk uygulamalar askerlerin mayın bulduğu simülasyonlarda kullanılıyor.