Karadağlılar Türkçe öğreniyor

Türkçe kurslarına ilgilinin her yıl arttığı Karadağ'da bu yıl 150'ye yakın öğrenci Türkçe öğreniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarının yanı sıra çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle faaliyetlerine devam ediyor.

Enstitünün çalışmaları hakkında bilgi veren Podgorica Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir, yabancı bir ülkede kültür merkezi olmanın, beraberinde sorumluluklar ve beklentiler de getirdiğini ifade ederek, "En yoğun ilgi düzenlediğimiz Türkçe kurslarına oldu. Kültür-sanat, ve eğitim konuları bizim için önemli. Bu yıl merkezde 82, merkez dışında iş birliği yaptığımız iki üniversitede 60 öğrenci Türkçe öğreniyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

'İpek Yolu Festivali' hazırlıkları sürüyor

Aralarında Yunus Emre Enstitüsü'nün de bulunduğu farklı ülkelerin benzer enstitüleri tarafından 24-30 Mart tarihlerinde düzenlenecek 'İpek Yolu Festivali'nin hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Özdemir, "Festival kapsamında minyatür, fotoğraf, hat sergisi düzenlenecek. Ayrıca ebru kursunu bitiren öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan bir sergi de düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Nisan ayında da Osmanlı dönemi kıyafetleri konulu bir defile düzenleyeceklerini anlatan Özdemir, bu etkinlikte de Osmanlı kıyafetlerinin modern dönemlere kadar uğradığı değişimlerin ele alınacağını söyledi.

Özdemir, mayıs ayında ise Türk mutfağını Karadağ'da tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, haziran ayında da Türk filmleri ve sema gösterisini Karadağlılarla buluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir