KPSS'ye başvurular başladı

Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılacak. KPSS için başvurular 4 Temmuz'da sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA - Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılacak 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları bugün başladı. Başvurular, 4 Temmuz 2012 tarihine kadar yapılabilecek. 2012-KPSS, ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde 23 Eylül 2012 Pazar günü, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacak. Sınava ortaöğretim ve ön lisans mezunlarıyla mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilecek. Başvurular başvuru merkezlerince yürütülecek. Ortaöğretim kurumu müdürlükleri ve ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri KPSS'de başvuru merkezi olarak görev yapacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşacak. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvuru, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.


Kamu kurumlarına yerleştirme için tercih başvuruları başladı

[PAGE]


Kamu kurumlarına yerleştirme için tercih başvuruları başladı


Ortaöğretim, ön lisans veya lisan mezunlarından 2010-KPSS'ye girenlerden, kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için tercih başvurusu başladı. Başvurular, 27 Haziran'a kadar yapılabilecek. ÖSYM, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alacak.

Bu amaçla hazırlanan "Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2012/1 Tercih Kılavuzunda", ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alacak. Kılavuz, bugünden itibaren ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinde yayımlanacak.

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a girilmiş ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekiyor. Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi kesinlikle uzatılmayacak. KPSS-2012/1 Tercih Kılavuzu'na göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir